Wie ben ik?

                                                                                                                                     Even voorstellen

Mijn naam is Thijs Moll. Ik ben geboren in 1983, opgegroeid in het mooie Castricum aan Zee en nu ongeveer 10 jaar woonachtig in Amsterdam. Ik woon samen met mijn vriendin en niet te vergeten onze kat. Ik kom uit een gezin met 3 jongens waarvan ik de middelste ben. Jezelf mogen zijn en ook jezelf laten zien zijn thema’s waar ik in mijn jeugd en ook daarna mee heb geworsteld. Opgroeiend in een voetbalcultuur heb ik al vroeg geleerd om mijn kwetsbaarheden niet te tonen, waardoor ik verschillende maskers ontwikkelde. De grappenmaker uithangen of je net wat stoerder voordoen dan je eigenlijk bent zijn houdingen die ervoor zorgde dat anderen niet te dichtbij konden komen. “Straks zien ze nog dat ik eigenlijk heel onzeker ben”. Hoewel ik deze houdingen in mijn jeugd hard nodig had om me staande te houden, werkte ze later niet meer, omdat ik eigenlijk verbinding wilde.

Door de verschillende lichaamsgerichte opleidingen die ik volgende en de vele spiegels die docenten en mijn medestudenten mij voorlegde, leerde en durfde ik stap voor stap de maskers af te doen. Door mijn onzekerheden te delen en me kwetsbaar op te stellen kwam ik stap voor stap dichter bij wie ik eigenlijk ben en wil zijn. 

Mijn zoektocht naar verdiepende lichaamsgerichte therapievormen heeft mij geholpen om steeds meer bij mezelf en mijn gevoel te blijven. Dit maakte dat ik minder reactief in het leven kwam te staan en juist meer in verbinding met wie en wat echt belangrijk voor mij is. Dat betekent niet dat ik geen onzekerheid meer ken want dat hoort gewoon bij mens zijn. Ze mogen er nu wel zijn.

Het is dus niet gek dat ik het begeleiden van mensen in hun zoektocht naar zelfacceptatie en authenticiteit ontzettend gaaf en belangrijk vind. Ik heb een rustige uitstraling en beschik over een gezonde dosis humor, waarmee ik een veilige en prettige leeromgeving creëer. Ik vind namelijk dat je het beste tot leren kunt komen als je je prettig en veilig voelt. Ik kijk door een holistische bril naar jou als mens en jouw klachten. Zo kan ik je het beste begeleiden in jouw veranderproces.

Ik houd van gelijkwaardigheid in het contact en sta dan ook graag naast jou, maar ik houd je zeker ook een spiegel voor als dit nodig is.

In mijn vrije tijd ben ik zelf ook graag lichamelijk bezig. Ik doe bijvoorbeeld aan boksen, speel padel en ik loop graag hard.  

Ik ben nu ongeveer 9 jaar werkzaam als Psychomotorisch therapeut. In deze jaren heb ik ervaring op kunnen doen in het werken met jong en oud met uiteenlopende hulpvragen.  
Ik hecht veel waarde aan zelfontwikkeling als mens en als professional. Onderaan de pagina vind je een overzicht van mijn kwalificaties.

Ben je benieuwd geworden wat PMT en PMT Amsterdam voor jou zou kunnen betekenen? Neem dan gerust vrijblijvend contact met ons op.

“Uit je hoofd in je lijf en in je leven”

 

Mijn kwalificaties

OPLEIDINGEN
– Cios Haarlem, tennisleraar A en aangepast sporten (2000-2004)
– Cios Haarlem, bewegingsagogie (2006-2008)
–  Psychomotorische therapie en bewegingsagogie, Hogeschool Windeheim te Zwolle (2011-2014)

– Professioneel coachen, Hogeschool Inholland te Haarlem (2016-2017)
– Master of Arts in de Psychomotorische therapie, master opleiding PMT, Hogeschool Windesheim te Zwolle (2018-2020)
– Master class: leefstijl interventies, Hogeschool Windesheim te Zwolle (2018-2019)
– Master class: revalidatie, Hogeschool Windesheim te Zwolle (2019-2020)
– ACT: basisopleiding, ACT-GUIDE (2020-2021)
– Bokshandschoenen in de praktijk, Bokstherapie Amsterdam (2020-2021)
– Try to ACT, Acceptance and Commitment Therapy voor vaktherapeuten, Rino te Amsterdam (2021-2022)
– Online basiscursus somatic experiëncing with Peter Levine, Sounds true (2022-2023)
– Masterclass Sensorimotor Psychotherapie, Rino-groep (2023-2024)